برای تولید ریشه زعفران بخش سفید تار زعفران یا خامه آن در موقع پر کردن زعفران از بخش قرمز یا کلاله آن به طور کامل جدا شده و سپس خشک میشود، این روش بهترین و اصولی ترین روش برای تولید زعفران ریشه میباشد، در روشی دیگر بعد از دسته بندی زعفران (زعفران دخترپیچ) توسط روشی بخش های قرمز از قسمت های سفید جدا میشوند. بخش های قرمز رنگ همان سرگل زعفران است که عوام برای مصارف گوناگون از آن استفاده میکنند. بخش های سفید جدا شده، ریشه زعفران است که در مقایسه با روش اول دارای طول کمتری است.
ساییدن زعفران (سرگل، تار کامل و ریشه) برترین روش مصرف آن است. در این روش زعفران ساییده شده به صورت پودر شده و استفاده شود. جهت سائیدن بهتر زعفران ابتدا آنرا کمی حرارت ملایم داده تا شکننده شده و سپس پودر شود.
نکته: بهتر است زعفران نیز همانند سایر ادویه ها و چاشنی ها در زمان مصرف (تازه به تازه) سائیده شود تا بخش های خوشبو کننذده زعفران در تارهای زعفران محفوظ باشند.
برخی از افراد سودجو در طی فرآیندی ریشه زعفران را رنگ کرده و با نام کلاله به فروش میرسانند، زعفران های تقلبی رنگ دهی و کیفیت مناسبی ندارد و دارای عوارض بسیاری هستند.
نوع زعفران به طور مستقیم بر روی قیمت زعفران تاثیر گذار است، بر اساس قیمت زغفران نگین، زعفران سرگل، زعفران دخترپیچ (زعفران ریشه کامل) و در نهایت زعفران ریشه به ترتیب بالاترین قیمت را به خود اختصاص می دهند. قیمت ریشه زعفران در مقایسه با دیگر انواع زعفران دارای کمترین قیمت است و علت آن به دلیل میزان رنگدهی پایین آن در مقایسه با زعفران های نگین و سرگل میباشد.